"Aladåb - gammaldags festmat - kan lagas modernt..."!
Kan kännas tryggt att höra, för man är ju inte helt säker... på aladåben alltså!
En luring som sällan ger sig till känna nu för tiden, men ack så poppis "förr"!
Jag känner att jag vill hylla den gamla trogne festrätten - Aladåben... det räcker med att smaka på namnet aladåb, så fethajjar man vilken mustig och festlig rätt det ändå är!
Härmed slår jag ett slag för aladåben och utser med glädje dagens aladåb:
- Grönsaksaladåben!
Några tips när du trixar fram aladåben i dess fulla frivola fulländning ur själva formen:
- Doppa formen i varmt vatten och lossa kring kanterna.
- Skaka aladåben ur formen med ett häftigt ryck direkt på rymligt serveringsfat som hålls tätt inunder.
- Gruppera tillbehören runt omkring.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar